Uren Inloggen Contact

Succesvolle inclusiviteit: Hoe Smurfit Kappa en Pernu samenwerken aan een betere toekomst

Al jarenlang biedt Smurfit Kappa, een internationale leider in de verpakkingsindustrie, werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij de samenwerking met Pernu laat Smurfit Kappa zien hoe inclusiviteit kan leiden tot een succesvolle en duurzame werkrelatie. In deze blog laten we zowel een medewerker als zijn leidinggevende aan het woord om te vertellen over hun ervaringen.

Een Werkplek Waar Iedereen Ertoe Doet

Voor medewerkers zoals Evert Vonk is werken bij Smurfit Kappa meer dan alleen een baan. Hij werkt samen met een team aan het herstellen van fouten in de productie en het uitvoeren van overstapelwerkzaamheden. Zijn ervaring bij het bedrijf is positief:

"Het werk is afwisselend. Zodra ik in een flow kom met overstapelen, is het echt lekker werk om te doen," zegt Evert. Ondanks de uitdagingen die hij soms ervaart, voelt hij zich gesteund door zowel Smurfit Kappa als Pernu. "Smurfit Kappa heeft goed voor me gezorgd, zelfs in moeilijke tijden. Ik voel me echt deel van de organisatie, niet zomaar een nummer."

De rol van Pernu is cruciaal in deze werkrelatie. Volgens Evert zorgt zijn contactpersoon bij Pernu goed voor hem: "Mijn contactpersoon is altijd bereikbaar, ook als het minder goed met me gaat. Ik weet dat ik altijd op haar kan rekenen."

"Mijn contactpersoon is altijd bereikbaar, ook als het minder goed met me gaat. Ik weet dat ik altijd op haar kan rekenen."

De Kracht van een Betrokken Samenwerking

Ook vanuit het perspectief van de leidinggevende, Jos van de Laar, is de samenwerking met Pernu zeer succesvol. Hij legt uit waarom Smurfit Kappa ervoor kiest om met mensen met een arbeidsbeperking te werken: "We hebben diverse werkzaamheden die uitstekend geschikt zijn voor hen, zoals het sorteren en overstapelen van golfkartonverpakkingen."

De samenwerking met Pernu verloopt soepel, waarbij de betrokken jobcoach een grote rol speelt in het bieden van de juiste begeleiding: "De jobcoach is altijd goed bereikbaar en geeft regelmatig nuttige tips over hoe we de medewerkers het beste kunnen ondersteunen," vertelt Jos. Voor Smurfit Kappa is het belangrijk om te kijken naar de unieke talenten van iedere medewerker en hierop in te spelen. "We passen het werk aan op de persoonlijke situatie van de medewerker. Een mooi voorbeeld is een medewerker die weinig prikkels kan verdragen, maar uitstekend functioneert aan de stickermachine. Hoewel dat eentonig werk is, doet hij het met plezier en precisie."

Inclusiviteit Loont

Jos ziet de voordelen van het werken met medewerkers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Volgens hem leveren ze niet alleen een waardevolle bijdrage aan het bedrijf, maar laten ze ook zien dat met wat extra begeleiding iedereen kan floreren op de werkvloer: "Het is geweldig om deze mensen de kans te geven die ze verdienen. Ze zijn doorgaans erg dankbaar en doen hun werk met toewijding, zelfs wanneer het werk eentonig is."

Hij moedigt andere organisaties dan ook aan om hetzelfde te doen: "Deze mensen kunnen met de juiste begeleiding echt een verschil maken in je bedrijf."

Share
Garcia
12 September 2024

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist