Uren Inloggen Contact

Adviseur Informatiehuishouding bij Dienst Justis in Den Haag (doelgroepregister/Wajong)

Den Haag
Wajong (doelgroep) Indicatie Banenafspraak (doelgroep) Doelgroepregister (doelgroep) Praktijkroute (doelgroep)
Zuid-Holland West-Nederland
32 - 36 uur
Dienst Justitiële Inrichtingen ICT Legal Management Rijksoverheid
HBO WO Praktijkonderwijs
PEGI01373
Nieuw
Share

Functieomschrijving

Jij bent een expert op het gebied van informatiehuishouding en je wilt bijdragen aan het verbeteren van processen! Je nu hebt een Wajong, doelgroepenregistratie of je valt onder de Indicatie Banenafspraak! Dan hebben we een mooie baan voor jou als Adviseur Informatiehuishouding bij Justis in Den Haag!

Wie zoeken we?

  • Jij hebt een doelgroepindicatie, dit is echt een eis, solliciteren zonder deze registratie heeft dus helaas geen zin. Voor meer info klik hier;
  • Jij bent 32 tot 36 uur per week beschikbaar;
  • Jij hebt minimaal een HBO opleiding in een relevante richting bijvoorbeeld bedrijfskunde of rechten met affiniteit of verdere opleiding informatiemanagement: informatiekunde, records management, datamanagement;
  • - jij hebt minimaal 2 jaar ervaring als adviseur;
    - jij bemt bekend met ISO 9001 kwaliteitsystemen.

Wat ga jij doen in deze rol?


Implementeren van het IH beleid
In deze rol ben je verantwoordelijk voor het implementeren van het IHH beleid. Je denkt mee over het inrichten en verbeteren van processen, zoals het opstellen van procesbeschrijvingen, procedures en werkinstructies. Je vertaalt informatiebehoeften uit de processen naar de inrichting van informatiesystemen en devices, altijd vanuit het oogpunt van informatiehuishouding. Daarnaast voer je risicoanalyses uit en bepaal je verbeteracties die je vervolgens (laat) uitvoeren. Door deze continue verbeteringen draag je actief bij aan het IHH beleid.
Tijdige vernietiging en overbrenging
Een ander belangrijk aspect van jouw functie is het zorgen voor tijdige vernietiging en overbrenging van informatie. Je monitort bewaartermijnen en signaleert tijdig de noodzaak tot geautomatiseerde of handmatige vernietiging. Je beheert blokkades op verwijdering en verzorgt inhoudelijke rapportages over de informatiehuishouding. Daarnaast adviseer je over het overbrengen van fysieke en digitale archieven aan het Nationaal Archief, inclusief de beperking van openbaarheid en het realiseren van benodigde koppelingen tussen operationele systemen, CDD+ en het e-depot van het Nationaal Archief. Je ziet toe op correcte documentatie van vernietiging en overbrenging.
Waarborgen van de duurzame toegankelijkheid van informatie
Je adviseert rond digitale archivering en zoekt oplossingen in situaties waar het IHH beleid nog geen richting heeft bepaald. Je signaleert wanneer de kwaliteit van informatie of data onvoldoende is en stelt passende maatregelen voor, zoals verrijking of migratie. Ook handel je incidenten op het gebied van IHH af, stemt af met Integrale Beveiliging en meldt deze bij de Inspectie O&E.
Openbaarmaking en datagedreven werken
Je attendeert op te publiceren documenten en/of datasets in naleving van de Woo en Who. Je implementeert datamanagementprocessen en adviseert of assisteert bij het gereed maken van documenten en datasets voor publicatie. Vanuit je kennis en ervaring signaleer je vraagstukken die zich lenen voor data-analyse en draagt hiermee bij aan de verbetering van processen binnen de afdeling.
Advisering
Op afdelingsniveau adviseer je over informatiehuishouding en werk je aan het vergroten van het bewustzijn en kennis op dit gebied. Je inventariseert de kennisbehoefte op basis van gesprekken en verbeterplannen en adviseert over informatiehuishouding, bijvoorbeeld in het inwerkprogramma van de afdeling. Je geeft advies over het volgen van opleidingen op basis van de Opleidingsgids Justis en verzorgt eventueel workshops en trainingen voor de afdeling. Tot slot ondersteun je in het werkproces bij IHH-vraagstukken, zoals het ontvangen, vastleggen, verwerken en terugvinden van documenten en gegevens(sets).

Wat kunnen wij jou bieden?

  • Een leuke functie op een mooie werkplek;
  • Goede begeleiding op jouw werkplek door een ervaren jobcoach;
  • Aandacht voor jouw specifieke talenten en begrip voor de dingen waar je minder in bent;
  • Ontwikkelingsmogelijkheden, dit doen wij door mogelijkheden te bieden voor een training/cursus. Voor meer info kijk naar Pernu Power;
  • Salarisindicatie is marktconform afhankelijk van werkervaring en opleidingsniveau (obv 36 uur);
  • Eindejaarsuitkering en vakantiegeld van elk 8,33% van je jaarloon (naar rato);
  • Reiskosten met het openbaar vervoer worden volledig vergoed (Justis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en op loopafstand van het station).

Je solliciteert:

Solliciteren? Klik op de oranje button; 'solliciteren'.

En dan?

Wij nemen na de sluitingsdatum van de vacature contact met jou op. Als wij denken dat je geschikt bent voor de vacature, maken we eerst (digitaal) kennis met elkaar en kijken we of wij jou kunnen voorstellen bijJustis. Reageer dan uiterlijk maandag 9 september!

Meer informatie? Bel of whatsapp HR Recruiter Imke van Atten 06-13858100 of mail naar imke.vanatten@pernu.nl.

Bedrijfsprofiel

Justis werkt aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door het screenen van personen en organisaties. Dat betekent dat Justis relevante informatie analyseert en beoordeelt met als doel inzicht krijgen in (de betrouwbaarheid van) personen en organisaties om risico´s voor de samenleving te verminderen.

Naast het screenen van individuele casussen kan het screenen van een gebied, sector of branche voor Justis ook een casus zijn, bijvoorbeeld aan de hand van een maatschappelijk verschijnsel als ondermijning en fraude. Op basis van oordeelsvorming geeft Justis verklaringen, vergunningen, adviezen en risicomeldingen af.

Voor Justis worden de inkooptrajecten centraal geregeld vanuit het IUC DJI.

De wereld van het screenen, en daarmee de inhoud van het vak, verandert in hoog tempo door globalisering, het werken en leven in netwerken en digitalisering. Justis speelt hierop in door als betrouwbare, integere en deskundige uitvoeringsorganisatie de juiste producten te leveren. Dat doet de organisatie in nauwe samenspraak met opdrachtgevers en gericht op de behoefte van de samenleving.

Justis ontwikkelt zich naar een zelfbewuste en deskundige uitvoeringsorganisatie die flexibel en wendbaar is – een organisatie die midden in de samenleving staat en betrouwbaar en integer de nodige en afgesproken screeningsproducten levert. Justis weet dus wat er leeft in de samenleving en welke rol screenen daarbij speelt.

Als IHH professional vorm je met drie collega’s ons nieuwe IHH cluster binnen de afdeling CKA, dit naast de drie andere clusters (F&I, Control en Kwaliteit) binnen CKA. Een cluister waarin we allemaal onze eigen verantwoordelijkheid hebben, maar ook op een prettige manier samenwerken. Dit met veel ruimte en vrijheid om je tijd en werk op jouw manier in te vullen.

'Talent krijgt waarde als je het benut!' Lees meer..
Adviseur Informatiehuishouding bij Dienst Justis in Den Haag (doelgroepregister/Wajong)

Laatste vacatures

Job Banner

Verkeersregelaar Diftar provincie Noord-Holland (doelgroepregister/Wajong)

Lijkt jou het leuk om het verkeer te regelen bij werkzaamheden aan de weg? Dan hebben we een mooie baan voor jou als Verkeersregelaar bij Diftar in provincie Noord-Holland! Deze vacature staat...
Noord-Holland

Medewerker Aangiftes Belastingdienst MKB Amsterdam (doelgroepregister/Wajong)

Ben jij graag administratief bezig en werk je nauwkeurig? En heb je nu een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak? Dan hebben we een mooie baan voor jou...
Amsterdam

Administratief Medewerker Belastingdienst Talent Werkt! Groningen (doelgroepregister/Wajong)

Ben jij graag administratief bezig en werk je nauwkeurig? En heb je nu een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak of praktijkroute? Dan hebben we...
Groningen

Medewerker Groenonderhoud bij Dienst Justitiële Inrichtingen Almelo (doelgroepregister en Wajong)

Ben jij op zoek naar een baan binnen de overheid? Pernu is op zoek naar een Medewerker Groenonderhoud voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in Almelo. Lijkt het jou leuk om deze functie...
Almelo

Medewerker Actieondersteuning bij de FNV in Montfoort (doelgroepregister/Wajong)

Vind jij het leuk om jouw collega's te ondersteunen en dat alles achter de schermen op rolletjes loopt? Dan heeft de grootste vakbond van Nederland, FNV, nu een leuke functie als medewerker...
Montfoort

Administratief Medewerker Belastingdienst Talent Werkt! Maastricht (doelgroepregister/wajong)

Jij bent graag administratief bezig en je werkt nauwkeurig! Je hebt nu een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak of praktijkroute? Dan hebben we een mooie...
Maastricht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze laatste vacatures in jouw regio! Meld je aan voor onze nieuwsalerts en ontvang alle nieuwe vacatures altijd direct in je e-mailbox. 

Aanmelden mailinglist