Jobcoachorganisaties en re-integratiebedrijven
Waarom Pernu samenwerkt
Pernu wil niet alleen dat iemand met afstand tot de arbeidsmarkt een mooie baan vindt, maar die ook kan behouden. En dat is precies waar Pernu en jobcoachorganisaties elkaar vinden. Wij zorgen voor de match met de werkgever en de jobcoachorganisatie behoudt de jobcoaching en kan via Pernu nieuwe opdrachten verwerven.
Voor onze (potentiële) werknemers zoeken wij voortdurend naar de beste jobcoaches en re-integratiebedrijven in de regio. We hechten aan goede, betrouwbare en zorgvuldige begeleiding van onze werknemers op de werkplek.
Pernu heeft jarenlange ervaring met de participatie-doelgroep en heeft bovendien een gunning van de Rijksoverheid gekregen om kandidaten te zoeken voor participatiebanen bij overheidsorganisaties. Zoek jij een mooie passende baan met goede arbeidsvoorwaarden voor jouw cliënt? Dan hebben we elkaar dus nodig!
Hoe werkt het?
Pernu is actief in heel Nederland. Als wij een vacature vervullen, zijn we altijd op zoek naar een lokaal re-integratiebedrijf dat de jobcoaching voor onze werknemers kan uitvoeren. Als jouw bedrijf partner van Pernu wordt ben je onze "preferred supplier" in de regio en zullen we allereerst aan jou denken bij een nieuwe plaatsing.
Andersom werkt het net zo: zoek jij een nieuwe baan voor je cliënt? Dan probeer je die eerst via Pernu te vinden. Wij helpen je bij het testen van je cliënt (MBTI-test / IQ-test) en begeleiden waar nodig bij de sollicitatieprocedure en het sollicitatiegesprek. Ook na de sollicitatie helpen we je cliënt waar nodig met gratis opleiding en training via Pernu Power.
Waarom zet Pernu als detacheringsbureau in op goede jobcoaching?
Een persoonlijke aanpak en oprechte aandacht zijn essentieel om de juiste match te kunnen maken. Maar daarna begint het pas. Wij hechten veel waarde aan de samenwerking met de jobcoach van onze medewerkers. Onze HR recruiter vormt tenslotte samen met de jobcoach en de leidinggevende een team om de medewerker goed te kunnen ondersteunen. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: een duurzame plaatsing realiseren én behouden. Het draait tenslotte om het werkgeluk van de medewerker.
Hoe werkt Pernu samen met de re-integratiebedrijven en jobcoachorganisaties?
Pernu heeft landelijk een uitgebreid netwerk van partners. Per arbeidsmarktregio werken we intensief samen met betrouwbare re-integratiebedrijven en diverse jobcoachorganisaties. Wanneer een cliënt met een doelgroepregistratie bij ons solliciteert en wordt aangenomen, dan komt de cliënt als medewerker bij Pernu in dienst. De medewerker heeft de regie. Heeft de medewerker een jobcoach, dan laten wij de vertrouwensband die er is in tact. Is er geen jobcoach? Dan regelen wij dit binnen ons netwerk. Op deze wijze kunnen we samenwerken aan een duurzame plaatsing voor talent met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Hoe kunnen re-integratiebedrijven en jobcoaches relevante vacatures ontvangen?
Pernu heeft een divers aanbod van landelijke vacatures voor ieder werk- en denkniveau. Onze vacatures komen voort uit onze samenwerking met de Rijksoverheid, maar ook vanuit inclusieve werkgevers uit het bedrijfsleven die werken aan een divers personeelsbestand. Zodra er een vacature binnenkomt deelt onze HR recruiter deze met een duidelijk genoemde deadline. De vacatures worden per regio en/of landelijk gedeeld via onze verzendlijsten. Re-integratiebedrijven en jobcoaches kunnen zich aanmelden voor deze verzendlijsten om hun cliënten met een doelgroepregistratie te helpen aan hun droombaan. Stuur hiervoor een mail naar info@pernu.nl.
Welke cliënten kunnen solliciteren op jullie vacatures?
Pernu is een sociale onderneming en detacheert talent met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn specialist in het bemiddelen tussen werkzoekenden en werkgevers die invulling willen geven aan de participatiewet of die inclusief maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Onze medewerkers gaan vaak van werk naar werk en tellen mee voor de invulling van de indicatie Banenafspraak. Dit betekent dat ze opgenomen moeten staan in het doelgroepregister. Denk hierbij aan cliënten met bijvoorbeeld een wajong uitkering. Maar het zijn ook cliënten die via de gemeente (praktijkroute) aanspraak kunnen maken op een doelgroepregistratie.
Mijn client wordt na detachering via Pernu overgenomen door de opdrachtgever. Wat nu?
Onze medewerkers worden minimaal één jaar gedetacheerd bij de opdrachtgever. Dit jaar is nodig om de juiste begeleiding te bieden en de medewerker een zachte landing binnen de organisatie te gunnen. Wanneer de opdrachtgever na de detacheringperiode besluit de medewerker in dienst te nemen, dan is dit succesvol geweest! Wij stimuleren dit door een kosteloze overname aan de opdrachtgever aan te bieden. De jobcoach blijft uiteraard gekoppeld aan de medewerker en zet de samenwerking met de leidinggevende voort.